Ingredience
Pro krůtí maso:
- 400 g krůtího masa (krůtí prsa)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Pro salát:
- 6 šálků smíšených listových salátů
- 1 hrst cherry rajčat, rozkrojených napůl
- 1 kiwi, oloupané a nakrájené na plátky
- 1 hruška, nakrájená na tenké plátky
- 1/2 šálku lískových ořechů, nasekaných
- 1/4 šálku strouhaného sýra (něco jako parmazán nebo sýr feta)
Pro dresink:
- 3 lžíce balsamikového octa
- 2 lžíce medu
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Připravte marinádu pro krůtí maso smícháním olivového oleje, tymiánu, soli a pepře. Marinujte krůtí maso po dobu alespoň 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte krůtí maso z obou stran dozlatova. Dejte stranou a nechte odpočívat.
- V malé misce smíchejte ingredience na dresink: balsamikový ocet, med, olivový olej, sůl a pepř.
- Ve velké míse smíchejte listové saláty, cherry rajčata, kiwi, hrušky a lískové ořechy.
- Krůtí maso nakrájejte na tenké plátky.
- Přidejte krůtí maso do salátu a posypte strouhaným sýrem.
- Před podáváním zalijte salát připraveným dresinkem.
Tento salát je plný chutí, vitamínů a bílkovin z krůtího masa. Ořechy a ovoce dodávají salátu zajímavou texturu a sladko-kyselou chuť. Dresink z balsamikového octa a medu dodává salátu vynikající aromatickou chuť.